Bollé Safety

Terug naar vorige pagina

Bollé is in 1888 opgericht in Oyonnax in Frankrijk. De Bollé familie ontwierp en produceerde oorspronkelijk kammen en haaraccessoires van hoorn. In 1936 start het bedrijf met de productie van zonnebrillen en monturen in celluloid en later in rhodoid.

LEES MEER
Na de tweede wereldoorlog wordt Bollé een pionier op het gebied van gegoten nylon en brengt de eerste veiligheidsbrillen op de markt die voldoen aan de strengste normen van deze tijd. In 1950 wordt de eerste ruimzichtbril toegevoegd aan de Bollé collectie.

Het sportavontuur start in 1960 wanneer Bolle haar eerste skibril introduceert. Terwijl er ondertussen nauw samengewerkt wordt met het Franse leger, marine en luchtmacht voor de ontwikkeling van veiligheidsbrillen.

Het merk Bollé heeft zich vanuit haar kleine werkplaats ontwikkelt tot een wereldwijde, industriële markleider van innovatieve kwaliteitsproducten.

Vandaag, meer dan 100 jaar na de oprichting, worden de Bollé sportbrillen en veiligheidsbrillen verkocht en gedragen in alle delen van de wereld.

2023 Special Eyewear - alle rechten voorbehouden